En god topmadras er intet mindre end prikken over i’et

En topmadras er med til at forbedrer din sengs kvaliteter (foto ide.dk)

En topmadras er med til at forbedrer din sengs kvaliteter (foto dunlopillo.dk)

Det er ingen overdrivelse at sige, at topmadrassen er den ekstra luksus til din seng. Den kan nemlig forbedre din sengs kvaliteter til et niveau, hvor det vil undre dig, at du før kunne sove uden topmadras. Din seng giver dig en rigtig god støtte i sig selv, men med en god topmadras bliver din kropsvægt fordelt helt optimalt, så du vågner frisk og veludhvilet. Helt uden ømme punkter og stive led.

Topmadrassen forlænger også sengens levetid, fordi den tager rigtig meget af slitagen for sengen. Det kan betyde, at du skal skifte din topmadras engang imellem, men det er også langt billigere end at skulle skifte seng. Og det betaler sig altså bare.

Find den perfekte topmadras til din seng

For det første skal topmadrassen selvfølgelig passe til din seng størrelsesmæssigt. Det giver hverken mening at have en topmadras, der er for stor, eller en topmadras, der er for lille. I det ene tilfælde vælter den ud over sengen, og det kan gøre det svært at holde topmadrassen på sin plads hele natten. I det andet tilfælde, vil der være dele af din seng, der ikke er dækket af topmadras, og det er bare heller ikke smart.

Af materialer kan du vælge mellem lidt af hvert. Der findes topmadrasser i forskellige former for skum på markedet, og så findes der topmadrasserne af latex. Hvad, du er til, er en smagssag, så det er en god idé at teste topmadrasserne i forskelligt materiale. Et andet kriterium for udvælgelsen er pengepungen, for latex er lige lidt dyrere end skum. Latex skulle da også være det mest komfortable, og det er stensikkert, at du får noget for pengene, når du investerer i latex.

Topmadras – se et stort udvalg her

Læs mere om lækkert Hay sengetøj her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *